Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Rivalerne af Peter Nygaard

Peter Nygaard
Rivalerne
250 sider
Peoples Press

Peter Nygaard, professionel motorsportsskribent med mere end 25 års formel 1-grandprix-erfaring fra hele verden, forsøger i bogen her at sammenligne Tom Kristensen og Jan Magnussen. Ude i klubberne og ved de små borde går dene vige diskussion om, hvem af de to motorsportshelte, der er bedst. Det er der kommet en spændende og indsigtsfuld bog ud af.
Bogen vover sig på en vis måde ud i at sammenligne de to koryfæer - gennem citater andre steder fra og gennem resultater-, men forfatteren selv lader klogt nok i den sidste ende læseren afgøre det. Med andre ord: Debatten og diskussionerne kan fortsætte.
Det er oplagt, der ikke er nogen facitliste, når man populært sagt sammenligner kål og kartofler. Hvor Tom Kristensen har kæmpet sig til sin position gennem snusfornuft og teknisk snilde, så er Jan Magnussen mere naturtalentet, der kraft af sine medfødte evner har distanceret sig fra stort set alle andre og opnået fantastiske resultater.


Men på hver deres måde. Der er tale om et makkerpar, der tilsammen er en dynamitbombe på en bane og på alle motorsportsinteresseredes læber; derfor er enhver sammenligning umulig.


Bogen gør som udgangspunkt forsøget; synd og lidt popsmart egentlig at man har kaldt bogen for rivalerne, for som bogen også fortæller er de to de bedste venner. Derfor kan man naturligvis godt konkurrere om publikums gunst. Mon det er sådan, det skal forståes.
Bogen giver nogle meget finde indblik i motorsportens verden og i to køreres tilgang til motorsportsfaget, en hel masse historie om de enkelte motorløb samt en række unikke billeder fra de enkelte løb. Det er flot. En lang række eksperter giver deres kommentarer med om de to vidt forskellige kørere. Og klogeligt holder bogen sig til ganske enkelt at beskrive de to førerers præstationer og nederlag i kamp-arenaen: Motorsportsbanerne -, og overlader det til biografiske forhold at komme ind på de personlige forhold omkring de to herrer.