Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Siden blev det for pænt af Trisse Gejl

Trisse Gejl
Siden blev det for pænt
330 sider
Peoples Press

At iscenesætte andres liv og skabe kulisser for et læselystent publikum er noget helt andet end at leve et liv, der ofte blot bliver til overlevelse. Det må forfatteren Trine Vedel, hovedperson i romanen, sande. Der er ganske enkelt en afgrundsdyb misklang mellem et liv, der leves rundt om i verden efter nogle succesrige udgivelser, og så den mangel på livsgnist, som forfatteren inderst inde må kæmpe imod. De indre dæmoner der forfølger i det skjulte og udløser både druk og gæld.
Sisse Vedel skriver både virkelighedsnært og levende, og man får virkelig følelserne i oprør og virkeligheden lige lidt for livagtig, når man kommer tæt på det faktum, at tredieperson i romanen har stjålet hovedpersonens identitet på Facebook, hvor hun lige pludselig og intetanende bliver anråbt af en bibliotekar, om hun er blevet rask, for de er jo venner på Facebook, så hun kan da se, at forfatteren har været indlagt på Sct. Hans - som "profilen"s 700 andre venner iøvrigt.
Det varme og nære i romanen omhandler alt fra oksekødfyld på tallerken - ikke bare kødfyld -, og det store handler om en moderne udgave af den lille pige, der bliver glemt og bange, når de kunstige stjerner på himlen blev slukket over den forlorne scene.

Det gør Trisse Gejl rigtig godt. For hun kender jo sikkert udmærket det, der skal til for at skabe ægte, kunstnerisk håndværk ved hjælp af den kreative åre og det populært sagte kunsteriske sind, der skriver og skriver med hjerteblodet på et dryppende tagværelse i stearinlysets skær. Og mon ikke også hun kender til fristelserne til at lade det lidt for pæne blive stående, når nu det ser godt ud, og man bliver sparet for at tappe yderligere på indre ressourcer.

Det er modigt af en forfatter at udstille de teknikker, der bringes i spil i et tænkt forfatterskab, og det er vigtig læsning og en god lektie, at kommer vi væk fra os selv og bliver skræmte og bange og ikke lever det liv, vi inderst inde har kapacitet til, så kommer vi til at gå efter det forkerte. Og bruge nogle virkemidler, der bliver lidt for pæne. Og meget for konforme.

God underholdning og en flot morale.