Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Slået hjem af Henrik Enegaard Skaanderup

 

 

Henrik Enegaard Skaanderup
Slået hjem
279 sider
Gyldendal Buisness

Det er bevægende og rørende at mærke, hvorledes det er tankerne omkring det nære, familien og børnene, der står frem og på såvel den korte som lange bane driver og motiverer forfatterens inderste kerne til at netværke og netværke, blive ved og ved, indtil han skaffer sig et nyt job.
Sagen er, at Henrik Enegaard Skaanderup blev fyret som administrerende direktør for Kuben. Vi følger ham på hans vej umiddelbart i fasen efter og så det mere end et år, der skulle stå, før han kunne sætte sig til rettesom dektionsdirektør hos NCC Construction.
Vi får alle mellemregningerne med, tvvlen, drivkraften, men aldrig noget der ligner et håndklæde i ringen. Vi får en klokkeklar opskrift på, hvordan ihærdighed betaler sig, og hvorledes man med en fyreseddel i hånden med en erfaring og viden er parat til at netværke sig til tops igen. Ikke bare det. Vi får også en opskrift på, hvordan vi modstår alle tilløb til uforstand hos omgivelserne på vej tilbage mod toppen:
"Nå, er du begyndt at få det bedre"
"Nå, er du ved at vænne dig til situationen"
"Nå, kan du mærke, det begynder at lysne".
"Nå, er der ved at komme lidt ro på".
Sædvanligt, undskyld anmelderens udtryk, bavl der dybest set blot er et psykologisk forsvar mod omgivelsernes egen utilstrækkelighed overfor et menneske i nød. Et menneske hvis identitet for en tid er opløst, kastet op i luften, og hvor der skal begyndes påny.
Det er en lang, træls men særdeles lærerig vej, Henrik går, og vi får et fantastisk indblik i, hvem det er af andre topchefter, han møder på sin vej, hvorledes de tænker, og hvordan Henriks møde med dem little by little indgår i hans strategiske plan om at netværke, og hvordan det hele til allersidst bringer ham ned i en anden chefstol.
Hvor det første, han gør på sit kontor er at sætte billeder af sine børn op.
En af de mest bevægende passager i en bog, der bør være højtlæsning for alle i erhvervslivet. For som det er annonceret i og omkring bogen: Det kan ske for alle.

En god bog med en dejlig mission. Hold positiviteten, planerne og gejsten oppe. Så skal det nok gå.