Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Slangens hale af Leonardo Padura

Leonardo Padura
Slangens hale
154 sider
Sohn

En superkrimi. Overskuelig, nærværende og levende.  Den er intakt og stram i sprog og handling, der er noget til ånd og intellekt, og så er den fyldt med tilpas meget spænding til, at vi bliver revet med.
Her er tale om den syvende roman med den let-til-bens-sorgløse og drikfældige, også bastante, karismatiske og alligevel temmeligt nonchalante Mario Condo.
Som sædvanligt har han sit hyr med overhovedet at finde ind til kernen af, hvordan en forbrydelse KAN opklares i et virvar af kærlighed til Cuba og kvinder, loyalitet overfor venner og fortrydelse af overhovedet at have rodet sig ind i sagen.l
Disse mængder af kaos på det ydre og indre niveau bliver åbenbaret for os. Vi er tilbage på spændende og eksotiske Cuba, hvor antikke bøger bander sig med Havana-stemning og ngangaer, abakuaer og babalauer. Hvor kinesere og spåmænd blander sig med ægte Havanesisk stemning på forårs-rullerestauranten El Mandarín.
Spændingen er fin i denne bog, men det, man særligt skal lægge mærke til, er den stramme form, krimien bliver kørt i, og som giver det hurtige og præcise indblik i kulturer fra den anden side af atlanten, som sydamerikanske, spanske og cubanske forfattere er så gode til. Et strejf af det eksotiske. Med duft af en undergrund og kriminalitet, der hører ethvert samfund til, oppefra og nedefra, som er en del af menneskets kultur, og som den rigtige forfatter - her altså Leonardo Padura - er eminent til at få os til at forstå.
Ingen har helt rent mel i posen. Alle har deres skjulte dagsordener. Alle har deres egen krimi i ærmet og loyalitetskonflikt på halsen.