Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Slørets by af Zoë Ferraris

Zoë Ferraris
Slørets by
503 sider
Mrs. Robinson

Olie, Leila, Nayir, Zainab, Abdulrahman, Osama og en myriade af anden orientalsk larm og flimmer i baggrunden fortæller os, at vi er i mystikkens landskab, hvor information, bevægelse og fordækthed udspilles, honoreres og afstraffes på en ganske anden måde end på vore breddegrader.

Det halvnøgne, mishandlede lig af en ung kvinde findes på en strand, og i en lejlighed i et trøstesløst kvarter i Jeddah sidder en amerikansk kvinde og venter på sin mand, som er sporløst forsvundet. Efterforskningen viser, at liget ikke bare er endnu en anonym stuepige, som er blevet slået ihjel af sin saudiske arbejdsgiver, og at den forsvundne amerikaner ikke bare er endnu en utro ægtemand, som er stukket af fra sin kone. Og kriminalkommissær Osama Ibrahim må indse, at de to sager er tæt forbundne.

Så får vi ellers en historie fra en normalt meget lukket verden, hvor spændingerne mellem forskellige fragtmenter synes stor og uoplyst samtidig med, at spændingen bogen igennem er yderst intakt. Dobbelt spænding, dobbelt glæde. Hovedpersonerne er de samme som i forfatterens forrige bog, Den Sidste Sura, og derfor er der også genkendelighed og ørkensand, muslimsk kultur og dramatik i bogen, der har nogle fine plots.

En god krimi til efteråret.