Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Vær åben af Joan Ørting

Joan Ørting
Vær åben
233 sider
Lindhardt og Ringhof

Den her bog den virker, kan vi skrive under på. Hvis ideen med den er at få en del af befolkningen til at få et mere varmt, empatisk, ærligt og kært forhold til hinanden og finde glæde og inspiration med hinandens kroppe, så er den ganske enkelt lige i skabet.
Den tager naturligt nok meget udgangspunkt i det kropslige, og er man bevidst om sin krop og har evne, lyst og interesse for tantra og at føle seksualiteten skylle gennem hele kroppen og bruge den som redskab i et godt parforhold, så er den alle pengene værd. Og meget mere til.
Naturligt nok har det sin berettigelse.
Det kan dog være tvivlsomt, hvorvidt Joan Ørting med sine bøger, velskrevne og motiverende som de er på stribe, når igennem til alle trængte parforhold, som gerne vil fungere godt sammen og måske endnu bedre, end de gør. For hvordan griber man sagen an, hvis man er nybegynder og ikke særlig kyndig udi kropsbevidsthed. Så kan ordene og teksten og eksemplerne i bogen her have en vis tendens til at forblive ord og gode hensigter, men at bruge sin krop tantrisk til en langt længere sceance i sengen end syv minutters forspil og syv minutters samleje -; det kan godt kræve sin kvinde og i særdeleshed sin mand, hvis man ikke har trænet i årevis i at fokusere på andre dele af kroppen som en ganske naturlig del og ikke blot klimaks som endemålet.
Her synes bogen måske at mangle redskaberne til at nå disse nybegyndere, selv om det da bestemt også er oplysende at få at vide, at i oldtidens Indien blev unge mennesker undervist i kærligheds- og elskovskunst på lige fod med matematik og sprog.
Alene sådan en viden gør det da nemmere at få ordenlyd for at sætte seksualitet og kærlighed i bevidst centrum for sin tilværelse. Og det er Joan Ørting og hendes bøger og ikke mindst denne bog god til.
Det er også rart nok at få at vide, at når mænd kommer for tidligt,så er det, fordi de ikke kan mærke sig selv nok.
Sandt nok i en vis forstand, men samtidig en fordømmelse af mænd, der uheldigvis har det problem. Den kunne have været klare noget mere pædagogisk.
Bogen som helhed, den ER god, ingen tvivl om det. Den siger de rigtige ting, den rammer ned i hjertekulen hos bevidste sex- og parforholdsnydere, der er nået et godt stykke, men som måske mangler noget mere, endnu mere lækkert, varmt og dejligt.
Så tak for det, Joan.
Den kommer rundt omkring alle mulige emner lige til at tage og føle på i et bevidst parforhold, hvor folk i forvejen har en meget åben, ligefrem og autentisk kommunikation med hinanden. Og hvor man betragter udsagn fra den anden om potentielle utroskaber som et signal om, at man selv må rykke og udvikle sig og byde ind med noget mere i forholdet. Og gør det og åbner op i tillid, fordi man elsker den anden og ved den anden kan klare det.
De, der ikke helt er her, dem er der så til gengæld ikke specielt meget at finde i Joans bog, måske pånær en vis mængde viden og et eller andet sted håbet om, at "bare det var mig, der kunne det der. Bare det var mig, der som man kunne anerkende flere af mine feminine sider". Eller "bare det var os der kunne det der med at give hinanden støtte såvel verbalt som i handling".
Kunsten er svær at skabe en bog, der når alle disse mennesker. Denne bog gør det heller ikke.
Alligevel er det en godbid, der kan gives i kalender- eller julegave til partnere, der lever i bevidste parforhold.