Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Vinterlukket af Jørn Lier Horst

 

 

Jørn Lier Horst
VInterlukket
300 sider
Forlaget Punktum

Anmeldes 25. oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efterårstågen ligger tæt ind over kystlandskabet og sommerhytterne står med tomme vinduer mod det blygrå hav. Ove Bakkerud har planer om at tilbringe en sidste stille uge i sit sommerhus inden det skal lukkes ned for vinteren. Men da han ankommer finder han en hytte i totalt kaos, hærget af indbrudstyve. Og i nabohytten finder han en mand, der er blevet mishandlet til døde. 

Drabschef William Wisting har set groteske drab før. Men den desperation han er vidne til i Stavern dette efterår, er ny for ham. Som om nogen har alt at vinde, og meget lidt at tabe. Det er derfor mod hans vilje, at hans datter Line slår sig ned i en hytte ved havet. Uroen bliver ikke mindre, som de finder flere ilde tilredte lig i den forladte skærgård. og så begynder der at falde døde fugle fra himlen.

Intet under at Vinterlukket har vundet en pris i Norge. Der er noget helt særlige, jentisk, over romanen. Forudsigelig bliver den aldrig, kedelig slet ikke, selv om tema og opfindsomhed måske kunne opfindes af andre. Sproget er eminent, nærværende, og vi føler, at vi som læsere er på alle de steder og vidne til alle de utøjer og gerninger, som bliver beskrevet i bogen.

En krimi der på det varmeste kan anbefales på grund af netop sit stærke sprog, der på skandinavisk vis drøner lige ind under huden på os. Dialogerne er super, genkendeligheden også, f.eks. i form af DFDS Seaways samt betalingsanlæg og flysædenumre.

Vi får en på opleveren i de lange, mørke vinteraftener.