Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Wagner - troldmanden fra Bayreuth af Barry Millington

Barry Millington
Wagner - troldmanden fra Bayreuth
320 sider
Nyt Nordisk Forlag

En helt igennem flot opsat, fortætte fortalt og kærligt illustreret bog om en af musikhistoriens helt store personligheder. Wagner har altid været noget af en myte. Og uspillelig i lande, der med afsæt i Hitler-rigets holacaust mener, at når han var så stor og brugt under den østrigske diktator, så må hans musik nærmest være helligbrøde.
Barry Millington afliver i bogen denne myte. Det er blevet diskuteret før, om man af musikhistoriske hensyn bør tilgodese musikken og glemme under hvilke perioder, han har været brugt og anvendt.
Det er efter vores mening mere afgørende her, at Wagner havde en helt unik egenskab til at inddrage fortid og nutid i sine musikalske genistreger -; så meget at der er al mulig grund til fortsat at skrive afhandlinger og analyser om denne mester, som når langt ind under sind, hud og verden hos langt flere end de, der har egentlig interesse i og forståelse for den klassiske musik.
Når Wagner blev så stor, hænger det sandsynligvis sammen med - ifølge Millington -, at Wagner en stor del af sit liv levede som flygtning, hvilket naturligvis har påvirket hans psyke og sjæl som andre store kunstnere, der skaber udfra smerte og total fremmedgørelse.
Millington analyserer Wagners værker på kryds og tværs, billedmaterialet er i top, og oversættelsen er formidabel og nærende og nærmest med behændig, musikalsk og kunstnerisk ånd forfører os på samme måde som komponisten forfører med sine pragtværker.